divendres, 15 de setembre del 2017

Wayne F. Miller: sèrie «Chicago's South Side»

En el llibre «Chicago's South Side, 1946-1948», el fotògraf Wayne Miller va reunir una sèrie de fotografies que reflectien la vida quotidiana de la comunitat negra de la ciutat de Chicago. Aquí n'hi ha una selecció:


Cabaret on the South Side of Chicago 1946
Chicago's South Side, 1946
Kangaroo court for juveniles at the Wabash Avenue police station, 1946
Chicago's South Side, 1946

Mother and son. Chicago, Illinois, USA. 1947. © Wayne Miller - Magnum Photos
A One-room kitchenette. Chicago, Illinois, USA. 1947. © Wayne Miller -Magnum Photos
Mourners at funeral. Chicago, Illinois, USA. 1947. © Wayne Miller - Magnum Photos
Repairing the furnace chimney. Chicago, Illinois, USA. 1947. © Wayne Miller - Magnum Photos
A makeshift pushcart. Chicago, Illinois, USA. 1947. © Wayne Miller - Magnum Photos
Chicago, 1947

4 comentaris:

  1. Excel·lents! Em fa la impressió que els fotògrafs americans tenen una habilitat especial per captar l'atmosfera dels ambients humans. O potser era aquella societat de les primeres dècades després de la segona guerra mundial, que desprenia alguna cosa especial, de món en construcció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que totes dues coses són certes, Enric: el món en construcció de les postguerres és una font inesgotable a l'hora de copsar ambients humans i petits gestos quotidians que contextualitzen una època. Però també cal una habilitat especial; jo en diria una sensibilitat crítica de la que a Catalunya en tenim força exemples: Colom, Forcano, Català-Roca, Terré i Marroyo, només per citar alguns noms.

      Elimina
  2. Magnífiques fotografies i magnífica sèrie, Sícoris. Com dieu l'Enric i tu, mirada i oportunitat. Potser llavors l'atmosfera duia el cartell de "En construcció" pel qui sabia veure'l, ara, tal vegada, el rètol hi diu: "Enderrocs segle XXI"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser és cosa de perspectiva temporal, Peletero. Qui sap si en el futur, en aquest rètol on hi veiem escrit "Enderrocs segle XXI", no s'hi llegirà un enunciat diferent que ara no som capaços de desxifrar.

      Elimina