divendres, 19 de setembre del 2014

La fotografia documental de Humphrey Spender





8 comentaris:

  1. Magnífiques!
    Gràcies Sícoris!
    Un bon documental!

    ResponElimina
  2. Sempre és un plaer contemplar les fotografies dels primers retratistes que van saber captar la vida quotidiana. Ens passarà el mateix a nosaltres amb les nostres fotografies?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho sé pas, Galderich. En tot cas, la banalització que comporta l'excés de fotografies als nostres dies, sí que explicarà alguna cosà de nosaltres

      Elimina
  3. Documentant un món que tenia els dies comptats. Com deuria viure la guerra un noi britànic, de mare alemanya, que es va fer arquitecte a Alemanya durant la pujada del nazisme? Les seves fotos dels barris obrers britànics són la resposta. També li podríem preguntar al seu germà escriptor, Stephen, que va lluitar com a brigadista a la Guerra Civil espanyola.

    El rebost de mister Cairo va ben farcit de mirades que ens mostren el món.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit, Enric: el seu testimoni sobre els barris obrers és la resposta. De l'Stephen Spender no he llegit res, però crec que el seu punt de vista era força semblant al del germà.

      Amb aquest blog em vaig proposar mostrar diferents mirades sobre el món des d'una perspectiva artística. M'alegra que ho hagis percebut així. La tria és subjectiva, ja que sempre intento reflectir allò que, per un o altre motiu, a mi em crida l'atenció. Això implica escollir certes imatges i rebutjar-ne d'altres, o dedicar-li una entrada a un artista i no a un altre, amb la qual cosa, al final, la mirada s'acaba tornant personal.

      Elimina